SamStämt 2022

Välkomna till SamStämt 2022
– en spelmans- och folkdansstämma i Ingå

Stämman börjar på fredag 1.7 och avslutas på söndag 3.7. Den centrala platsen för stämmans gemensamma uppvisningar, samkväm, danskväll och huvudfest är Nylund Arena. Maten kommer också att serveras där.

Vi ordnar stämmobussar från östra Nyland, Åboland och Österbotten för deltagarna, men man kan också komma med egen bil, husbil eller husvagn till stämman.

På fredagen är det ankomst till stämman, stämmoöppning och internt samkväm på Nylund Arena. På kvällarna ordnar vi flera platser kring Nylund Arenan där man kan buskspela.

Lördagens program består av utfärder och uppvisningar på Ingådagen och öppen dans på kvällen. Då ordnas också Skinnkompasstävling och Finlands svenska folkmusikinstituts Traditionshörna. Det ordnas också flera musik- och danskurser, utfärder och hantverk. På kvällen blir det först festsamkväm följt av en danskväll som är öppen för allmäheten.

Söndagen inleds med övning inför festuppvisningen och  högmässa i Ingå kyrka. Stämman avslutas med huvudfesten på Nylund Arenan.

Inkvarteringsalternativen som erbjuds är skolgolv eller hotellinkvartering. Hotellinkvarteringen är huvudsakligen i Ekenäs medan skolinkvarteringen är i Ingå. Busstransporter ordnas till och från hotellen.

Program

Stämmoinfobrev 

För anmälan och mera information gå till webbplatsen för SamStämt 2022:
https://sites.google.com/view/samstamt2022

 

SamStämts barn- och ungdomsläger 29.6–1.7

I anslutning till SamStämt 2022 i Ingå ordnas ett läger för barn och ungdomar i åldern 8–18 år. Lägerdeltagarna får spela folkmusik och dansa tillsammans. För att kunna delta i folkmusikdelen är det nödvändigt att du redan kan spela ett instrument. Lägret avslutas med en uppvisning på SamStämts öppningssamkväm på fredagskvällen.

Barn- och ungdomsläger 

Lägerreklam